سلامتی

ساخت وبلاگ

لنف ادم چیست؟

لنف ادم یک بیماری مزمن است که باعث می‌شود مایع در یک یا چند ناحیه در سراسر بدن جمع شود و اندام‌های بزرگ و متورم ایجاد ‌کند. لنف ادم بدون درمان، می تواند منجر ادم پیشرونده، تجمع چربی، فیبروز بافت‌های زیرجلدی و عفونت‌های باکتریایی شود.

رابطه میان لنف ادم و بارداری

بارداری استرس زیادی را به بدن وارد می‌کند. در دوران بارداری، بدن شما تقریبا 50 درصد مایعات و خون بیشتری برای تامین نیازهای کودک در حال رشد شما تولید می‌کند. این مسئله می‌تواند شرایطی را ایجاد کند که بدن شما ناتوان به کنترل این خون و مایعات تولید شده، شود . وقتی صحبت از بارداری و تورم می شود، علل ایجاد کننده اصلی این تورم عبارتند از:

. مایع اضافی تولید شده در دوران بارداری، که سیستم لنفاوی را تحت فشار قرار می‌دهد.
. تغییرات هورمونی در حال وقوع در زمان بارداری (افزایش سطح پروژسترون، استروژن، HCG و پرولاکتین).
. تغییرات در نفوذپذیری عروق که باعث نشت پلاسما و در نتیجه ایجاد ادم می‌شود.
. فشار وزن و اندازه جنین در حال رشد بر عروق و شبکه لنفاوی اندام تحتانی و لگن

رابطه میان لنف ادم و بارداری

چگونه می‌تـوان تورم‌های ناشی از لنف ادم را در دوران بارداری مدیریت کرد؟

راه‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانید توسط این روش‌ها به مدیریت تورم مربوط به لنف ادم در دوران بارداری و بعد از آن کمک کنید. البته قبل از هر چیز، مهم است که با پزشک زنان خود در مورد علائم صحبت کنید و اطمینان لازم حاصل نمایید که همه اقدامات انجام شده برای شما و کودک شما مناسب است. باید توجه داشته باشید که تورم در طول زمان، نسبت به قبل ممکن است به طور بالقوه بدتر شود.

کنترل لنف ادم در بارداری

نکاتی در مورد کنترل لنف ادم برای بانوان باردار

مدیریت لنف ادم در دوران بارداری باید فرآیندی مشابه به زمان کنترل لنف ادم در حالت غیربارداری باشد . اگرچه ممکن است دوران بارداری نیاز به توجه بیشتر داشته باشد، زیرا مادر و جنین، هردو درگیر با خطرات این بیماری هستند!
چند نکته مهم که باید در مورد لنف ادم در دوران بارداری به خاطر بسپارید عبارتند از:

  •  سعی کنید هر روز جوراب‌های فشاری به پا کنید و پاهای خود را در شب بالا نگه دارید.
  •  با پزشک لنفولوژیست خود مشورت کنید که چگونه می‌توانید برنامه روزانه و شبانه خود را برای مقابله با تورم به وجود آمده در بدنتان، بهبود ببخشید. شاید نیاز به استفاده از روش‌هایی مانند بانداژ یا جلسات تخلیه لنفاوی دستی در منزل یا کلینیک باشد.
  • افزایش وزنی که در دوران بارداری تجربه می کنید، مشکلات لنفاوی در پاها را تشدید می‌کند. پس حتما به توصیه های مشاور تغذیه و حفظ وزن مناسب توجه کنید.
  • پرخوری نکنید. اجتناب از هوس‌ها در دوران بارداری دشوار است ، اما باید به یاد داشته باشید که هر یک کیلو وزن اضافی، تأثیر مستقیمی بر تورم بدن شما دارد. سعی کنید مصرف نمک را بسیار کاهش دهید.
  • از افتاب دوری کنید. گرما علاوه بر تشدید تجمع مایع لنف، تحمل جوراب های فشاری را دشوار می کند.
  • افزایش وزن جنین در ماه‌های آخر، باعث ایجاد انواع دردها می‌شود. ورزش ممکن است بهترین راه حل برای کنترل درد باشد. راه رفتن در آب می‌تواند در دوران بارداری برای افراد مبتلا به لنف ادم بسیار کمک کننده باشد.
  • استراحت کافی و مناسب داشته باشید.
  • احساس ناامیدی و تنهایی نکنید. غذای مناسب مصرف کنید، و از لباس‌های مناسب استفاده کنید و سعی کنید فعالیت های روزمره زندگی که باعث نشاط شما می شود را حفظ کنید.

اگر لنف ادم دارید اول ورم را کنترل کنید و بعد باردار شوید.
طی بارداری ویزتهای منظم لنفولوژی داشته باشید. سعی کنید پزشک لنفولوژیست و زنانتان را بهم معرفی کنید.

در طی بارداری مخصوصا ماههای اول با اندجام بانداژ و … کاملا بر روی ادم کنترل داشته باشید که در ماههای بالاتر که وزن بالاتر است دچار مشکل نشوید.
پیاده روی و ورزش روزانه را فراموش نکنید
به خاطر داشته باشید که داشتن مراقبت و توجه لازم در دوران بارداری به نفع مادر و کودک است . در تمام معاینات پزشکی خود شرکت کنید.

سلامتی...
ما را در سایت سلامتی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : فاطمه health12 بازدید : 78 تاريخ : سه شنبه 1 شهريور 1401 ساعت: 19:33